2013-04-24

Vintertider, del 5 - Jag ser tydligen ut som Skurt i keps

Så söp vi oss således redlöst fulla. Det vankades begravning på den lokala puben och pysslingarna hade fullt upp med sörjande utav den bortgångne. Jag och David beskådade spektaklet från ett hörn. När tidpunkten väl var inne så drog vi fumligt fram hagelbössorna.

Nästintill hela helgen gick åt till tv-spelandets ädla, men ack så smaklösa, konst. Med en trasig rygg och en dämpad rastlöshet så kunde David Jaksch för första gången i sitt liv ta det lugnt i mer än två timmar. Som den ärofulla vän jag är så höll jag honom gladeligen sällskap under hans viloprocess.

"Vi drar till Rosendal!", skrek David likt en nyfrälst narkoman från sjuksängen och rullade ner på golvet. Rastlösheten hade slagit rot. Att se Davids försök att sträcka på ryggen var tragi-komik på dansk nivå.

I bilen satt David, jag och Jocke. En tysk, en arab och en skåning. Jag fick känslan av att befinna mig i ett Bellman-skämt. När vi valde vår egen version utav "the scenic route" till Örebro så förvandlades vi, det roliga skämtet, till några som drabbats av ett sorgebud. Istället för någon timmes trevlig bilfärd så tvingades vi till flertalet timmars ångest i Volvon. Davids rastlöshet tog sig ut ur kroppen i form utav meningslösa konversationer och överdriven positivitet över "the scenic routes" skönhet. Jocke svamlade obegripligheter på skånska.

Rosendal

"Maestro ss" är det enda problemet värt att göra i Rosendal. David Jaksch påstår att min negativitet osar obevekligt från mina porer. Till mitt försvar så ser jag endast mina påståenden som fullkomlig ärlighet. Ärlighet är en den moraliska dygd som fler borde eftersträva särskilt då det kommer till klätterområden. Mången tid och pengar hade besparats om folk bara bortsåg från sin påtvingade positivitet och var ärliga istället.

Då jag redan hade gjort "Maestro ss" en tidigare resa så bestämde jag mig för att göra den igen. Efter några försök med en ouppvärmd kropp så var det gjort och jag rullade tummar resten utav dagen.

David "Davve" Jaksch var glad. Det lät som att Jocke försökte säga att området var fint.

Personen som satte upp och döpte problemet "Dreamline" måste vara klättervärldens mest ironiska person.

Läcköklippan

O denne skönhet i stenform skapad av den mest konstnärlige utav gudar! Läcköklippan... Samla ihop  de folk som du föredrar att klättra med och påbörja din pilgrimsfärd emot denne klättervärldens Colosseum. Här finns allt som du någonsin drömt om, såväl sköndröm som mardröm. Varianter, eliminationer, grepp skapta utav människohand och mycket mer. Funnen utav legenderna Olle Wehlin och Frej Wichman och vidareutvecklad utav mannen med fingrar så smala att petting med kvinnofolk resulterar i pinsamt antiklimax, David Jaksch. Det bringar mig oerhörd stolthet när jag nu i efterhand kan berätta att många utav de fina varianter och eliminationer på klippan visualiserades utav David men realiserades utav mig.

http://27crags.com/crags/lackoklippan/topos


Klippan ligger underbart belägen vid Vänerns strand med utsikt över Läckö Slott. Stenkvaliteten är utav bästa möjliga sort. Problemen bjuder på spektakulära rörelser utav sällan skådat slag och lämnar ingen oberörd. Som David Jaksch beskrev klippan: "Beskrivning känns överflödig. Klippan talar för sig själv. Helt klart värt en övernattning i Lidköping".

En magisk kväll vid Läcköklippan. Att vi målat taken på slottet gör utsikten mer behaglig.

Början på slutet av vintern.

En fantastisk bild på en lika fantastisk klippa.

"Har du något att säga om Läcköklippan Love?".
Love Edling, mannen med järnnypor, svarar på frågan.
"Nej".

Ibland är det svårt att finna ord för något så överväldigande.

Love letar efter klättrarens Narnia i fläskhålet på Läckö Slott.

Abstinensbesvären kommer snabbt efter för lång tid ifrån Läcköklippan


200 000 000 kr för ett tändstickshus vid Läckö Slott.

Lillsjön

Ibland kan rastlöshet resultera i goda ting. Under en utav mina och Davids sessioner framför playstationet fick vi för oss att vi skulle åka ut till Lillsjön och borsta upp ravinväggen (http://27crags.com/crags/lillsjon/topos/ravinvaggen längst ner på sidan). "Det var ett jävla liv" och "Substitut" FA:ades och resterande problem på väggen är nu återigen klätterbara.

 Jag har haft keps i veckan. Det ryktas om att jag ser ut som Skurt.
4 kommentarer:

Jimmy sa...

Jag fullkomligt älskar att det heter fläskhålet!

Sammy sa...

Först la dom varmt fläsk på klippan. Sen tog dom bort det och hällde vatten på stenen. Stenen sprack och dom kunde gräva. Så höll dom på i 27 meter. Många grisar gick det åt till å göra hålet Jimmykarlsson.

Anonym sa...

Drömlinjen blev namngiven redan på 70-talet, då som projekt.

Hälsningar från Klättervärldens mest ironiska person

Anonym sa...

Detta måste vara ödets ironi!!