2012-05-26

Sista delen i trilogin "Se&Hör, läran om konfliktskapandets ädla konst"

Mitt sinne infinner sig i välförtjnad lugn och ro i den dalländska metropolen Falun. Efter en lång helg och vecka med till bredden fylld med bataljer blnad block, klippor och kyrktak så avnjuter jag lugna stunder i gassande sol, liggandes i en hammock. Anekdoter om byns förflutna förtäljs utav sedan länge bosatta Falunbor och jag insuper vartenda berättelse med oerhört stort intresse. Historien om fete-Mats som oturligt nog blev begravd i Falugruva under en oväntad kollaps griper mig mest. Mitt minne sviktar en aning när jag nu försöker återskapa händelsen... Fete-Mats var, utav mig outgrundlig anledning, i gruvan en sen kväll och blev där begravd under rasmassorna. Tragedin låg inte enbart i hans död utan även i historien om den kvarlämnade flickvännen som hängivet satt hemma och väntade på sin snart blivande make. De båda skulle gifta sig och damen trodde att fete-Mats fått kalla fötter. Fete-Mats fötter var sannerligen kalla vid det laget men det berodde ju självfallet på att han var död och inget annat. Fete-Mats kropp hittades (jag vet inte hur långt senare) konserverad och finns enligt rykte att beskåda på något museum eller liknande.

Du som vet mer om fete-Mats kan ju fylla i detaljerna i kommentarfältet.

Större förståelse genom ett litet telefonsamtal

Och så till veckans rabalder som förmodligen ebbat ut och redan nu börjat falla i glömska. Jag känner dock en skyldighet att berätta om hur fjäderns förvandling till höna slutligen slutade som välstekt kyckling på någons grillspett trots att de flesta förmodligen inte bryr sig längre.

Jag och Mr. Västervik hade ett förtroligt telefonsamtal mano a mano och disskuterade hela händelseförloppet i god ton nu när känslosvallet lagt sig. Mr. Västervik hade sannerligen en hel drös med sunda kommentarer och idéer, inte bara sådant som berör all uppståndelse utan även om hur utvecklingen utav bouldering bör ske.

Mr. Västervik visade, som alltid, på ett oerhört driv och pratade om stundande Boulderträffar och utvecklingen utav områdena kring våra hemtrakter. Vi pratade om hur diskussioner om områden, problem och grader bör hållas inom den krets utav klättrare som faktiskt gjort problemen i fråga. Det ligger en stor onödighet i att framföra graddisskussioner på nätet då människan i sin natur gärna tycker till om saker och ting som de möjligtvis inte har all kringliggande fakta om.

Eftersom telefonsamtalet uttvecklades till ett väldigt långt sådant så kan jag inte återge dess essens till fullo. Det skulle glädja mig stort att få göra en mer ingående återgivning utav Stefans, enligt mig, inspirerande åsikter. Vem vet. Ännu en intervju (möjligtvis utav det mer allvarligare slaget då jag misstänker att Stefan inte slänger ur sig roande absurditeter som att namnge könslösa pronomen med "bitch-nigguh". Men men... Man vet aldrig) kanske hägrar inom en snar framtid.

Helmer tar sikte

Jag är väl medveten om att det skett tidigare men blir alltid lika förvånad. Hur kom det sig att fjädern blev en aggressiv, muterad höna med förstärkt sinne för blodtörst? En höna som struttade runt och påverkade flertalets sinnen och fick dem att känna ett starkt behov utav att uttrycka sig?

Mina misstankar förstärktes, och nästintill bekräftades, efter telefonsamtalet med Stefan. Det hade förmodligen aldrig blivit en så stor påföljd utav min humorbaserade intervju med Erik om inte... här kommer det... klättersveriges "Se&Hör" hade uppmärksammat några fjuttiga meningar som yttrats utav en gestikulerande Erik och nedtecknats utav en road Sammy Dahlman.

"Se&Hör" tycks drivas utav en obehagligt konfliktsökande herre. Detta har folk och fä varit väl medvetna om sedan "Se&Hörs" start men när man själv hamnar i Helmer Fudds skottlinje gång på gång så får man ett oerhört sug utav att säga ifrån. Jag är väl medveten om att jag flertalet gånger uttrycker mig på ett ironsik, satiriskt och cynsikt sätt. Det ligger dock aldrig i min mening att förnärma någon men Helmer tycks vara en mästare på att vinkla och förvränga andras ord efter eget tycke och finner det säkerligen roande att ha hittat någon att citera för egen vinnings skull. Ironiska uttalanden är trots allt oerhört enkla att förvränga.

Att Helmer Fudd står bakom rodret till, det knappast iögonfallande, skeppet "Se&Hör" och tar sikte på vartenda anstymmelse till isberg inom dess väg är alltifrån nyttigt för ett klättersamhälle i Sverige. Svenska klätterfolket är knappast i behov utav en herre med glatt avtryckarfinger som hoppar in vart han vill och slänger nitroglycerin i små små bränder.

Trots att folk sedan länge vetat om att "Se&Hör" agerar joker och skapar drama titt som tätt genom egna konstruerade sanningar så är den senaste rabaldern och överflödet utav kommentarer ett starkt tecken på att folk snabbt glömmer. Det positiva i det hela är att Ni läsare fått ett gäng roande inlägg att avnjuta. Jag är helt införstådd i detta beteende då min flickvän "tvingat" mig gå igenom en rad säsonger utav "Americas next top model"; ett program genomsyrat av drama bland käbblande damer utsatta för mentala påfrestningar och press. Och visst är det kul att följa folk som bitchslappar varandra till höger och vänster och stortjuter på toaletten när någon får för sig att blondera en brunett. Otrolig fjantighet till trots så är det underhållande vare sig man vill eller inte. Det är detta till trots tråkigt för de utsatta. Jag måste erkänna att jag själv har väldigt svårt att ta åt mig och roas förmodligen precis lika mycket som en utomstående när jag läser negativa förstå-sig-påare yttra sig. Sanningen som sådan är dock att det finns, och kommer att finnas, folk som tar illa vid sig.

Helmer Fudd (den tecknade karaktärens egentliga namn är Elmer Fudd för den som inte förstått det ännu) är förmodligen ute och jagar en ny Snurre Sprätt i skrivandets stund. Det har många gånger skrikits ut om en bojkott utav "Se&Hör". Det är dock inte min sak att säga vad folk ska bojkotta.

Det är alltså upp till var och en om man vill stödja (H)elmers jakt på nya Snurre Sprättar (Snurre Sprätt är för övrigt en sinnesjukt rolig översättning på Bugs Bunny. Dock ej i stil med Batman/Läderlappen. Inget slår fan Batman/Läderlappen. De få gånger som jag vaknar upp skrattandes mitt i natten så måste det ha varit den svenska översättningen av Batman som roat mig i drömmarnas värld... Fast Fladdermusmannen kanske inte riktigt funkar då det både låter otroligt töntigt och passar bättre in som en porrfilmstitel om man tänker i dom banorna.. "Fladdermusmannen" hittar du i porrhörnan mellan de omåttligt populära "Elefantbajs 2000" och "In Diana Jones").


Och med min lilla utsvävning om Fladdermusmannen och en bild som förmodligen försätter Helmer i nästintill ouppnåelig extas så avslutar jag trilogin "Se&Hör, låran om konfliktskapandets ädla konst". Nästa inlägg kommer förhoppningsvis handla om stenkramande.

Tack för visat intresse.

På återseende.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Vore skönt om Helmer Fudd förklarade sig nu när man vet mer om vad/vem som egentligen orsakade hela siten.

Brave & Humble sa...

Grades are not important!

Anonym sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4derlappar

Anonym sa...

Jag fattat ingenting längre. Se & hör skriver väl inte om klättring??

Arvid sa...

Skönt att höra att ni pratat ut och att Stefans driv för att utveckla boulderingen i området fortfarande ligger på topp. Skulle va kul om ni fick till en intervju.

Ser fram emot nya inlägg om stenkramandets ädla konst.

Anonym sa...

Årets drömlöp;

"Hej, mitt namn är Jens - Jag är en intrigmakare och vet inte hur man slutar"

dafack sa...

Påhoppen har mest varit på Erik. Inte de andra. Att Guntram drar när någon misstycker med hans grader är bara jävligt konstigt.

Att han betett sig illa

Att han är bortskämd medelklass unge som inte vill åka bil i två timmar om inte graden håller måttet

Sammy du skjuter ifrån dig ansvaret på Erik. Du vet redan svaren på frågorna innan du ställer dom. Ni har pratat om det i bilen på väg från blocken.

Du väljer att fråga och du väljer att publicera. Erik säger inget kontroversiellt. Du behöver inte ens markera avstånd


Problemen känns övergraderade, jag känner mig lurad och jag tycker hoods temat suger.