2011-12-01

"Flying Dutchmen" - Blod och tejpbrist

För ovanlighetens skull så begav jag och Jimmykarlsson oss ut för att klämma på naturlig granit. Kan knappt minnas senaste gången vi klurade beta tillsammans utomhus...

Förra året fick vi en liten guidad tur utav Stefan "Raz" Rasmussen i ett område vid namn Forsby. Dagen till ära så bestämde vi oss för att återvända och prova en boulder vid namn "Flying Dutchmen", 8A,  som vi gick bet på sist. Väderförhållandet var en gnutta bättre idag och skiljde sig förmodligen med tjugo grader från sist.

Uppvärmning skedde på slutflytten. Balansigt och djävligt på en aretkant... Därefter var det dags att hitta beta på detta eminenta tak-problem. Tå-jam, avlåsningar i lösa crimpers och ett flytt från ett undercling-liknande grepp upp runt en bulle till en list där bröstet måste upp i taket och huvudet vridas in för att man ska nå. Lekstuga helt enkelt.

Smack smack. Andra länkförsöket och jag stod inför sista flyttet till en mossig jug. 2A om man ska börja prata grader. Till min förtvivlan så hade jag kavlat upp ärmarna på understället som sakta hade strypt blodflödet ut i armarna så jag var totalt sönderpumpad. Flög av och fick börja om.

Fick flapper på lillfingret.     Blödde ymnigt.      Varken jag eller Jimmy hade tejp.

Slirade runt på nersölade, blodiga grepp i taket och insåg att det aldrig skulle gå. Hittade dock en gammal, använd tejpbit i facket på kritpåsen till min yttersta glädje.

Tejpade på och skickade problemet.

Jimmy letade beta och hittade skumma hälar och tåkrokar men blev för trött. Maxstyrkan borta efter lite för mycket repklättrande.

Sen la jag ner någon timma på att hitta ny beta till "Revolver", 7C+, efter att en liten men ack så användbar klack lossnade då vi började köra. Hittade riktigt fin beta och var allmänt nöjd.

Började blöda på pekfingret.        Halkade runt på slopers en stund.      Hittade ingen använd gammal tejp.

Gav upp.

(Bilder kommer förmodligen på cafeclimb.blogspot.com)

Inga kommentarer: