2011-11-05

Tillbaka till början

Så begav jag och Emese oss ner till de mörka, blockrika skogarna där det hela en gång började. Värnamo, en gudsförgäten stad där mina händer för första gången klämde sten och skapade ett beroende som aldrig tycks ge vika.

Skogen. Hem åt blocken.
Skogens egna heltäckningsmatta gjord utav tjock, grön mossa värmer
Moder Jord lite extra under en redan ovanligt varm höst

Mina föräldrar bor mitt ute i skogen med diverse ensamstående block och mindre områden nära till hands. Självklart har det mesta redan skickats men det finns ändå några ogjorda pärlor kvar på de hittills funna blocken. För ungefär tre år sedan så satte jag upp en fin liten compression-boulder som fick namnet "Sticker" 7C, och om jag inte mindes fel så funderade jag redan då på en möjlig lågstart på en uppenbar hylla.

Sista skicket på Sticker Low

Väl i Värnamo sökte jag och Emese upp blocket som kräver lite smygande över ko-hagar och genom trädgårdar för att nås. Minnet hade inte svikit mig och lågstarten visade sig inte bara möjlig men även fin, hård och estetiskt tilltalande.

Efter en hel del beta-klurande kom jag fram till, förmodligen, enklast möjliga sätt att göra detta compression-monster på och inväntar morgondagen för lite hud och färdigvilade muskler.

 Idag fick bli någon slags vilodag då allas vår Fader Viktor guidade runt oss på ett mindre område vid namn Hattebo som bar en hel del lättare problem i sitt sköte. Grundidén var att förstöra sig på hårdare projekt vid ett annat område men vi blev ivägkörda utav skogstokiga jägare med "happy triggerfingers". Nåväl. Dagen blev en riktig höjdare då riktiga "oldschool" granit-problem gick ner i mängder. Både jag, Viktor och Emese rev av boulder efter boulder i de lägre registerna. Det kändes onekligen skönt att klättra problem som liknar de man en gång i tiden började sin klätterkarriär på.

Emese fick klättra fina problem på granit och var mer än allmänt nöjd

Inte enda gången som Emese överraskade sig själv idag. Man blir snabbt påmind över ens egna
glädje under den tid då man klättrade utomhus för de första gångerna

Första gången ute med "Vickan" på år och dar. En nöjessam tillställning utöver det vanliga

Mr. "Bouldering är ingenting utan fika" himself

Långesedan man gjorde nyturer runtomkring Värnamo

En bild som ensam beskriver dagen

Foto: Emese Tot