2011-10-23

La Sportiva Legends

Ett smärre gäng starka herrar planerade att visa upp sina makabra skills igår kväll på klättercentret i Stockholm. Jag, Emese, Jimmy "billy" Karlsson och David tog således vårt pick och pack och gjorde en impulsartad bilresa upp till hufvudstaden.

Uppvisningen gjordes i tävlingsformat där 5 problem mellan 7C+-8B/+ skulle avverkas på knappa 1,5 timme. Och vilken uppvisning det blev... Publiken betedde sig som inbitna fotbolls-fans när diverse klättrare skuttade, föll, klämde, drog, flexade muskler och klarade ett problem.

5 nervösa fjolårskalvar

Daniel Woods på det smått tekniska första problemet

Adam Ondra upplever barndomens glansdagar i den inovativa gungan på probem nummer 2



Andy Gullsten på det långa problem nummer 3

Adam Ondra x2 på problem nummer 4 som bjöd på publikfriande dynos och annat smått och gott


Daniel Woods lär Adam Ondra hur jänkare skakar hand 

Daniel Woods bjuder på anatomi-lektion på problem nummer 5

Den lycklige vinnaren som flashade 4 problem och gjorde ett på second go

Slutligen så stod en ranglig Adam Ondra på vinnarpodiet och log som bara ett tjeckoslovakiskt underbarn kan. Efter följde ryssen Dimitry Sharafutdinova, jänkaren Daniel Woods, Paul Robinson och sist men inte minst finländaren Andy Gullsten.

Foto: Emese Tot

2011-10-04

Den vita lejoninnan

Efter mitt och Jimmys Marstrand-besök förra veckan så bestämde vi att vi skulle göra ett återbesök denna tisdag. Jimmy ville ha revanch på "Prophesy", 8A, och jag ville göra "Den vita lejoninnan", 8A+. Mina utsikter var inte stora då jag legat vaken halva natten med halsont.

Nåväl. Då den vänstra areten inte ingår så kunde jag inte använda Jimmys finbeta som vi använder till "Prophesy" som innefattar en tåkrok. Efter en massa beta-klurande med Jimmy så fick jag till en beta som funkade någorlunda. Lyckades förvånansvärt nog flåsa mig uppför "Den vita lejoninnan" (3:e repetitionen?) som nog är ett plus hårdare än "Prophesy".

Min bättre hälft, fröken Emese Tot, drog med sig sin kamera för att experimentera med lite filmande och fick ihop sin första lilla klätterfilm.



Jimmy kom närmre än någonsin på "Prophesy" men det räckte inte hela vägen hem. Det ryktas om att han ska hem och hänga i greppbrädan hela helgen.

"Prophesy"
Jimmy "Billy" Karlsson var stark, riktigt stark... Men ibland tänker han lite för mycket

Beta-klurande på hög nivå

Jag skickade även "Primitiv", 7C, på första försöket efter att ha fått till startmovet för första gången. Femstjärnigt problem om man kan nå crimpen utan att släppa fötterna.

"Primitiv"
 Hade lite energi kvar mot slutet och klängde lite på "Goofhead", 8A, som jag gjorde förra året.

"Goofhead"
 Foto & film: Emese Tot



2011-10-03

Tävling i hallen

 Så var det dags att arrangera en liten tävling inför säsongsöppnandet utav klätterhallen här i Norrköping. Jag och mr Jimmykarlsson la ner två dagar på att skruva ner och skruva upp boulders. Ett jäkla slit som gav utdelning i och med nöjda tävlingsdeltagare. 31 boulders i kvalet, 2 finalproblem på dam- och herrsidan och 1 superfinal på herrsidan fick vi ihop.

De sex finalisterna

Vinnarparet
 Love utlovade giftermål om de båda skulle vinna. Datum ej satt ännu.
På herrarnas sida blev det så pass jämt mellan Love och Erik att jag och Jimmy fick fixa ihop en superfinal. Eftersom vi hade druckit berusningsmedel i några timmar och såg ut som på bilderna nedan så förstår vem som helst att superfinalen blev lite utav en pärs att snickra ihop.


Efter tävling och grillning så gick vi tydligen ut på puben.